Як швидко позбавитися від нав’язливого кашлю

Постійний кашель, як правило, є першою ознакою інфекції. Кашель – це захисний рефлекс, завдяки якому відбувається очищення дихальних шляхів і безперешкодний доступ кисню в легкиео суті кашель сприяє очищенню дихальних шляхів від мікробів, мокротиння.

Але нав’язливий сухий (у рідкісних випадках вологий) кашель приносить величезний дискомфорт, знесилює і, загострюючись в нічний час, не дає повноцінно відпочити і виспатися. Як швидко вгамувати кашель?

Якщо ви не хочете приймати ліки або препарати, які продаються в аптеці, можете використовувати засоби народної медицини. Давайте дізнаємося, як швидко позбутися від кашлю в домашніх умовах.

Кашель є наслідком запальних процесів у горлі і бронхах. Це дуже ускладнює життя, але якщо почати лікування негайно, при першому ж першінні в горлі, то він не буде мучити вас дуже довго.

1. Мед з цибулею

Ці продукти споконвіку вважалися самими дієвими препаратами від кашлю. І справа не тільки в їх загальнозміцнюючій дії на весь організм: і мед, і цибулю діють цілеспрямовано, полегшує відхаркування.

Дрібно наріжте або подрібніть в блендері цибулю, змішайте з двома-трьома ложками меду і залиште настоятися мінімум на три години. Вживайте цей бальзам по чайній ложці кілька разів в день.

2. Поплескування по спині

Завдяки цим діям мокрота не буде затримуватися в бронхах. Поплескувати по спині треба несильно, трохи склавши долоні човником» (це повинен робити хтось інший, адже хворому неможливо виконати такі дії по відношенню до самого себе). Повторіть 2-3 рази в день, бажано через 20 хвилин після прийому відхаркувальних засобів.

3. Застосування банок

Медичні банки присмоктуються до шкіри, що викликає приплив крові, прискорюється обмін речовин, внаслідок чого швидше проходить і саме захворювання. Застосування старих добрих медичних банок надає миттєве полегшення. Для новачків рекомендується ставити гумові банки, так як їх легше встановити. У разі застуди їх можна застосовувати вже на наступний день.

4. Молоко з маслом

Для пом’якшення горла і позбавлення від нав’язливого кашлю випийте склянку гарячого молока, вершків або чаю з вершковим маслом. Приймайте молоко кілька разів в день.

Сильний кашель у дітей добре лікувати гарячим молоком з мінеральною водою або медом. Маленьким хворим можна додати тепле молоко інжир.

5. Мати-й-мачуха

Екстракт цієї рослини протягом століть застосовується як високоефективний метод лікування від сухого кашлю. Мати-й-мачуха покращує відхаркування і полегшує дихання.

Готові суміші цієї рослини можна придбати в аптеках, з них потрібно готувати чаї, настої і настойки, згідно з рецептом.

Щоб швидше позбутися кашлю, краще всього буде поєднувати всі ці методи. Також пам’ятайте – все добре в міру. Навіть методи домашньої терапії можуть зашкодити, якщо застосовувати їх занадто часто або не за призначенням.

Увага! Якщо кашель не зникає, а тільки посилюється, то тут не обійтися без візиту до лікаря.