Яким повинен бути сніданок в холодну пору року

У холодну пору року потрібно починати день з вуглеводного сніданку, щоб забезпечити організм енергією для обігріву, а між основними прийомами їжі для підтримки бадьорості і поповнення запасів мікроелементів і вітамінів, рекомендується їсти солодкі фрукти і пару шматочків чорного шоколаду.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.

Всім відомо, що сніданок є найважливішим прийомом їжі протягом дня. Але в морози це особливо актуально, адже організм постійно витрачає енергію на те, щоб обігріти всі внутрішні органи і системи.

«У морози кращим сніданком є нежирні каші – наприклад, гречка або вівсянка, або ж мюслі або рис – ось сама здорова їжа в ранковий час, яка підживить енергією і не дасть замерзнути на морозі. А каші на молоці покращують травлення. Якщо ви віддаєте перевагу щось солодке, то вівсянку можна посипати нарізаними фруктами або розмороженими ягодами або додати до неї пару ложок меду або варення з перетертих ягід», — радить лікар.

На полуденок або другий сніданок відмінно підійдуть такі фрукти, як банан або хурма. У них безліч речовин, які сприяють виробленню гормону щастя, — а взимку його постійно не вистачає. До того ж, це прекрасна вітамінна підживлення і вірний спосіб перебити почуття голоду і не переїсти за обідом або вечерею.

«Обід в холодну пору року неодмінно повинен бути гарячим. Інакше організму не зігрітися на вулиці. Допоможіть самого себе зсередини – до того ж, тепла трапеза сприяє прискоренню метаболізму і прискорює циркуляцію крові. Ну а щоб підняти собі настрій, обов’язково їжте періодично по кілька шматочків чорного шоколаду — він менш калорійний, ніж білий або молочний, зате прекрасно впливає на нервову систему», — радить експерт.