Вчені виявили, що чай допомагає схуднути і знижує рівень холестерину. Головне – правильно його пити!
Вчені виявили, що флавины, що містяться в чаї, перешкоджають засвоєнню жиру організмом. Але варто додати в чай молоко, і ефект буде зворотним — чайні флавины з’єднуються з молочним білком і утворюють шкідливі з’єднання, яке нейтралізує всю користь.
Це відкриття особливо зацікавило британців, які вважаються найбільш «чайної» нацією, одночасно будучи лідером в Європі за кількістю людей, які страждають ожирінням.
«Похудетельный ефект» чаю був доведений вченими з Японії. Вони провели дослідження на щурах і з’ясували, що навіть низькі дози звичайних чайних екстрактів знижують рівень холестерину у щурів при одночасному скороченні рівня жирних кислот в крові тварини.