Тисячі українців підкосила хвиля грипу

В Україні набирає обертів хвиля захворювання на грип, а найбільша кількість випадків зафіксовано на півдні країни.

Чиновники запевняють, що приводів для занепокоєння немає, а епідпоріг ще не перевищено. Найбільше хворих на грип зафіксовано в Одеській області, куди ще не надійшли вакцини.

За минулий тиждень в області з ГРВІ захворіли 3553 людини, з яких 70% — діти. Вакцини ще проходять сертифікацію і їх можна очікувати протягом місяця.

У Миколаївській області захворюваність на вірусні інфекції зараз вдвічі нижче епідпорогу. Регіон, за словами лікарів забезпечений необхідними препаратами. За вакцинацією навіть вишикувалися черги.

«Робити щеплення можна навіть діток з шести місяців. Якщо батьки не ризикують щепити дітей, робимо щеплення всім родичам і створюємо таким чином» кокон «навколо дитини», — пояснила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Ірини Пліткіна.

Вона зазначила, що в країні активізувався агресивний вірус, який багато хто сприймає за грип. У нього абсолютно інші симптоми. У хворого фіксують високу температуру, але нежиті та кашлю немає. Та панікувати через вірус не варто, адже він переноситься легше грипу.