Названий кращий продукт для зміцнення кісток

З віком щільність кісткової тканини знижується, і багато людей стикаються з остеопорозом. Щоб цього не сталося, треба частіше їсти рибу, говорять американські вчені.

Вони обстежили понад 600 літніх людей починаючи з 1980-х і 90-х років, докладно розпитати їх про звичному раціоні. Також було проведено вимірювання щільності кісткової тканини у цих людей з перервою в чотири роки.

У жінок і чоловіків, які їли три або більше порцій риби (найчастіше називалися лосось, макрель і тунець) в тиждень, було зафіксовано менша кількість втрати кісткової маси через чотири роки, у порівнянні з тими, хто їв менше риби.

Дослідники прийшли до висновку, що жирні кислоти омега-3 і омега-6 грають роль в щільності кісток людини і здатні її зберігати.

Риба, як представляється вченим, забезпечує оптимальний баланс між омега-3 і омега-6, які сприятливо позначаються на стані кісток людини. В БАДах ж ця пропорція може бути не дотримана.

В ідеалі кожна людина повинна вживати 2 порції риби на тиждень — такі рекомендації Американської Асоціації Серця.