6 змін у раціоні, які очищають печінку від токсинів

Незалежно від нашого раціону, печінка виносить із організму всі токсичні субстанції, граючи ключову роль. Але цей орган теж потребує детоксикації, і ось 6 рекомендацій від експертів в області здорового харчування, які допоможуть очистити печінку.

1. Свіжі фрукти та овочі. Вживайте продукти харчування, що містять харчові волокна та антиоксиданти, які допомагають вимивати шкідливі токсини з організму. Це яблука, морква, буряк і зелені листові овочі, а також волоські горіхи і часник.

2. Оливкова олія для приготування їжі. Всупереч популярній думці оливкова олія не містить великої кількості калорій. У реальності, при використанні саме цього масла для приготування їжі ви зможете домогтися більш тривалого відчуття ситості. Також, оливкова олія знижує тягу до солодких продуктів, в ньому містяться жирні кислоти Омега-3, які є дуже корисними для здоров’я печінки. Нарешті, загальний вплив оливкової олії на печінку є щадним, що посилює абсорбцію поживних речовин і процес вимивання токсинів.

3. Альтернативні зернові. Вживання традиційних в Росії зернових начебто гречки, проса і ячменю замість рафінованих зменшує токсичне навантаження на печінку. У цих зернових містяться волокна, що грають ключову роль в очищенні організму від токсинів.

4. Хрестоцвіті овочі. В той час, як листові овочі, поза всяких сумнівів, корисні для печінки, включення в раціон хрестоцвітних овочів ніби кольоровий і білокачанної капусти, а також брокколі теж сприяє кращій роботі цього органу. В них міститься сірка, поліпшує процеси детоксикації і запобігає пошкодження печінки.

5. Куркума. Ця спеція містить протизапальні компоненти і антиоксиданти, які сприяють видаленню токсинів з організму. Саме ці токсини здатні викликати ушкодження печінки. Крім того, куркума захищає печінку від дії надлишкового прийому нездорових жирів і алкоголю.

6. Лимонний сік або зелений чай. Замість традиційної ранкової чашки кави або чаю вживайте лимонний сік і зелений чай заради здоров’я печінки. А ось газованих напоїв краще уникати, так як вони посилюють токсичну навантаження на печінку.