Як поліпшити свій зір або, принаймні, як не дати йому зіпсуватися

Ці способи може використовувати кожен, щоб поліпшити свій зір або, принаймні, дати йому зіпсуватися.

1. Очі повинні відпочивати. Навіть якщо ви змушені сидіти добу безперервно перед монітором, все одно ви зобов’язані дати можливість своїм очам відпочити. Щогодини відводите погляд від екрану в сторону або ж взагалі встаньте з-за столу і пройдіться по кабінету, коридору, кімнаті.

2. Тримайте відстань. Якщо вам недостатньо 50 см між вами і комп’ютером або електронним гаджетом, щоб все було чітко видно, то це вже привід перевірити зір і реалізувати похід до окуліста потрібно в найближчому майбутньому. Взагалі, очі людини повинні знаходитися на відстані від екрана комп’ютера в п’ятдесят сантиметрів, мінімум.

3. Перестати читати на ходу. У випадку, коли вас не хвилює здоров’я власних очей і зростаючі шанси на втрату зору, тоді можете сміливо читати газети, книги та електронні послання на ходу. А тим, для кого важливо зберегти хороший зір, слід назавжди забути про читання під час трясіння в машині, автобусі, метро та інших видах транспорту, тому що в цей момент людина самостійно губить зорові м’язи, перенапружуючи їх.

4. Налягти на вітамін А. Усім відомо, що самий корисний для очей і зору вітамін А. В раціоні поважаючого себе людину, яка бажає добре бачити без окулярів до глибокої старості, повинна бути морква, гарбуз, чорниця, солодкий перець, калина та інші не менш корисні продукти.

5. Виконувати 1-2 рази в день спеціальну зарядку для очей. Окулісти стверджують, що більшості їх пацієнтів з незначним погіршенням зору вдалося відновити його за кілька місяців завдяки нехитрим вправам.

Медики радять ще й правильно мити очі. Виявляється, величезне значення має температура води. Так от, вранці, коли очі потребують пробудженні, їх спочатку слід обмити теплою водою, а потім холодною. Увечері перед сном необхідно діяти з точністю до навпаки — спершу холодна вода, потім гаряча. Цей процес дозволить вам швидше заснути і зняти втому з очей, а вранці — освіжити їх.