8 простих способів позбавитися від закладеності носа

Золевий аерозоль і антигістамінні препарати можуть повернути полегшення

Холод і період вірусів може принести з собою закладеність носа, яка стає справжньою проблемою.

1. Душ

Прийом гарячого душу допоможе зменшити закладеність носа. Його пар посилює дренаж слизу і полегшує дихання. Звичайно, ефект не є довгостроковими, проте дарує тимчасове полегшення.

2. Соляний аерозоль

Такий спрей допоможе усунути запалення тканин в носі і зменшити закладеність. Сольові спреї можна купити в аптеці або приготувати вдома з солі та води. При цьому прості сольові спреї, як правило, безпечні для здоров’я, так як не містять хімічних речовин.

3. Промивання пазух

Зараз в аптеках можна знайти різні пристрої для очищення придаткових пазух носа. Але можна також використовувати фізіологічний розчин, щоб вимити слиз з кожної ніздрі, відзначають експерти.

Також для цих цілей підходить дистильована або охолоджена кип’ячена вода.

4. Теплий компрес

Він допоможе зменшити набряк слизової оболонки придаткових пазух носа, усунувши закладеність і поліпшивши загальне самопочуття, відзначають експерти. Не забудьте простежити за тим, щоб вода була досить охолодженої для того, щоб не отримати опік.

5. Евкаліптова олія

Його виробляють з листя дерева евкаліпта. Масло використовували протягом сотень років завдяки його цілющим властивостям. Вдихання масла зменшує вираженість запалення слизової оболонки і полегшує дихання. Можна додати кілька крапель олії в каструлю з киплячою водою і вдихати пару або ж скористатися спеціальними інгаляторами.

6. Антигістамінні препарати

У деяких випадках закладеність носа є наслідком алергічної реакції. Усунути симптоми алергії допоможуть антигістамінні препарати відзначають медики. Однак важливо переконатися, що дотримуються всі вказівки, наведені в інструкції по медичному застосуванню препарату.

7. Протинабрякові засоби

Вони також допоможуть в боротьбі з закладеністю носа, відзначають фахівці. Однак особи з високим артеріальним тиском повинні попередньо проконсультуватися з лікарем, щоб уникнути розвитку серйозних ускладнень. Побічні ефекти таких препаратів можуть включати підвищення частоти серцевих скорочень, головний біль, сухість у роті, чхання, печіння в носі та ін.

8. Зволожувач повітря

Вологе повітря сприяє розрідженню слизу в носі і зменшення вираженості запалення слизових оболонок. Однак дуже важливо підтримувати чистоту зволожувача, щоб запобігти розмноженню бактерій.