Яка капуста найкорисніша для здоров’я

Капуста – дуже здоровий і правильний продукт, який необхідно вживати кожній людині. Але, в силу того, що існує дуже багато видів капусти, складно зрозуміти, яку вибрати для максимальної користі. Яка капуста найкорисніша для здоров’я і чому її потрібно вживати.

Користь білокачанної капусти

Білокачанна капуста – найбільш поширений і найбільш часто вживаний вид капусти, але, на жаль, не самий корисний. Звичайно, білокачанна капуста допомагає схуднути, покращує травлення і стимулює обмін речовин. Також, дуже корисний сік із сирої капусти, який лікує виразку, гастрит та інші захворювання шлунка та кишечника. Користь білокачанної капусти в тому, що це дуже універсальний продукт, що її можна квасити, тушкувати, консервувати і вживати в сирому вигляді.

Чим корисна капуста пекінська

Користь пекінської капусти в тому, що вона вважається найлегшою для організму. Пекінська капуста багата калієм і магнієм, які необхідні для підтримки здоров’я людини. Також, пекінська капуста підвищує імунітет, допомагає впорається з вірусними захворюваннями і є незамінним помічником в лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту.

Чим порадує брокколі

Замой корисної капустою вважається брокколі. Польза брокколі просто незамінна при лікуванні серцево-судинних захворювань, головного болю, хвороби нирок і печінки. Брокколі дуже корисна для нервової системи, вона допомагає швидше заспокоїться і знижує негативний вплив стресу на організм. Брокколі корисна для швидкого схуднення, так, як є продуктом з негативною калорійністю. Незамінна брокколі і для вагітних, вона позитивно впливає на розвиток плода, допомагає уникнути патологій.

Крім представлених, корисна для здоров’я цвітна, брюссельська, савойська капуста кольрабі. Всі види капусти без сумніву приносять організму тільки користь, тож, обирайте ту капусту, яка ближче до смаку саме вам.