Келих пива щодня захищає від небезпечних хвороб

Кухоль пива в день здатна знизити ризик інсульту і хвороб серця, як встановили дослідники з Університету Пенсільванії. Виявилося, що цей напій позитивно впливає на зростання рівня «хорошого» холестерину.
У ході спостережень за 80 000 чоловік американські дослідники з’ясували, що натуральне зниження показника ліпопротеїнів високої щільності, також відомих, як «хороший» холестерин, сповільнюється з допомогою помірного вживання алкоголю. Зокрема, один або два келихи спиртного для чоловіків і не більше одного келиха в день для жінок призводять до уповільнення процесу зниження рівня «хорошого» холестерину в порівнянні з тими людьми, які зовсім не вживають спиртного, або зловживають спиртними напоями.
Коли дослідники простежили за вживання різних алкогольних напоїв, то виявилося, що найбільший ефект приносить вживання пива. Спостереження проводилися серед дорослих жителів Китаю, але вчені не простежили за впливом вина на процес зниження «хорошого» холестерину. В даний час дорослим людям не рекомендується вживати більше 14 доз алкоголю щотижня, що становить не більше трьох літрів міцного пива.
Представили свої результати на засіданні Американської кардіологічної асоціації вчені підкреслили, що помірне вживання алкоголю зупиняє зниження рівня «хорошого» холестерину у людей віком більш ніж у два рази сильніше, ніж при зловживання спиртним. При цьому вчені підкреслили, що необхідно додатково встановити, справедливо чи все те ж саме щодо некитайского населення.