Які продукти не рекомендується їсти тим, хто стежить за фігурою

Дієтологи підказали, які продукти не рекомендується їсти тим, хто стежить за фігурою або хоче скинути зайву вагу.

Для багатьох людей знайома ситуація — нічого такого не з’їв, а вага поповз вгору. Виявляється, причина тому є, принаймні, експерти з дієтичного харчування вважають, що всьому виною продукти, що сприяють миттєвому набору ваги. Щоб застерегти людей, дієтологи назвали їх:

1. Чіпси. Це улюблена їжа для тих, хто любить пити пиво і закушувати його чимось солоним або гострим. Як ми знаємо, чіпси роблять із звичайної картоплі, але то кількість жиру і приправ, якими збагачені чіпси, не можна назвати корисними для здоров’я і фігури. Більш того, висококалорійні чіпси абсолютно не здатні втамувати голод, хіба що з’їсти їх в кількості декількох пачок.

2. Торти і булки, а також всі похідні цих продуктів завдають непоправної шкоди талії, тому в них міститься багато цукру, жирів і знову-таки калорій.

3. М’ясні вироби, такі як: сосиски, сардельки, шинка, ковбаса і т. д. По-перше, про наявність у цих виробах м’яса ще можна посперечатися. По-друге, в процесі виробництва в них додають багато солі і підсилювачів смаку, внаслідок чого людина не може обмежитися одним шматочком ковбаси і з’їдає надто багато, а від цього з’являється зайва вага.

4. Соки в пакетах містять максимальну кількість цукру, і цим все сказано.

5. Картопля, приготовлена різними способами. Цей овоч добре насичує і рятує від почуття голоду, але в той же час не створює в організмі дефіцит калорій, від чого вага поступово збільшується.

6. Свинина. Зазвичай свинину вживають у вигляді жирних стейків або медальйонів, а також шашлику. Якщо з’їсти порцію свинини раз в 2-3 тижні, то з фігурою нічого не станеться, а от щоденне вживання цього м’яса обіцяє набір зайвої маси тіла.

7. Напівфабрикати. Вже приготовані продукти, які слід довести до готовності будинку, напхані канцерогенними речовинами та консервантами.

8. Картопля-фрі. Смажиться цей картоплю в рослинному маслі, тому апріорі не може бути безпечним для фігури та органів травлення.

9. Солодка газована вода. Виробники цього напою не шкодують цукру, який геть може зіпсувати фігуру.

10. Білий рис не несе користі травній системі, а навпаки, впливає на процес травлення в негативному плані. Щоб не поправлятися від рисової каші, треба їсти бурий рис.

11. Соуси і вершкове масло. Тут знову вина в жирах і консерванти, тому треба скоротити кількість уживаних продуктів, або не має їх взагалі.

12. Всі продукти і навіть овочі, приготовані на сковороді з маслом. Канцерогенні речовини ще ні в одному випадку не призвели до схуднення або оздоровлення організму.