Як боротися із застудою в домашніх умовах

Настає сезон застуди та активного розповсюдження респіраторних інфекцій. Мокрі ноги, продуте вухо і ніс – і ви вже лежите в ліжку із самою бридкою температурою 37 С.
Далеко не кожен зимний людина піде в поліклініку, багато хто не хочуть пропускати роботу або навчання із-за якогось нежиті та кашлю.
Однак такий стан не приносить задоволення, тому лікується все одно необхідно.
Перше правило самолікування простудних захворювань – пити більше рідини (бажано теплих морсів, чаю з малиною, соків). Рідина сприяє активації обміну речовин і прискорення метаболізму в цілому. Отже, продукту розпаду і токсини разом з інфекційними агентами будуть виводитися з організму значно швидше.
Якщо вас мучить кашель, то слід ввечері поставити гірчичники на грудну клітку і п’яти. Можна і просто попарити ноги, після чого надіти теплі шкарпетки. Якщо у вас немає температури, можна прийняти гарячу зігріваючу ванну.
Досить ефективно впливають на захворювання верхніх дихальних шляхів інгаляції з евкаліптом, ромашкою або ж просто мінеральною водою. Досить ефективною і вкрай приємною процедурою є ароматерапія, для цих цілей чудово підійдуть різні хвойні аромамасла.
Якщо захворювання не відступає, викликайте лікаря — тільки фахівець смоежт правильно поставити діагноз і призначити адекватне лікування.