Користь гречки для здоров’я: правила вживання

Гречка – одна з найбільш корисних каш, яка дозволяє нам зберегти здоров’я і красу. Але, щоб каша не приїлася, її потрібно якось змінювати, по-іншому готувати або доповнювати іншими продуктами. Як зробити гречку корисніше і смачніше, і отримувати від неї ще більше вітамінів.

Як зробити гречку корисніше і смачніше

1. Не варимо, а заливаємо окропом. Дуже хитрий спосіб зробити гречку корисніше і смачніше – замість варіння – запарювати. Зручне всього залишати гречку на ніч, просто заливаєте окропом, а вранці на кілька хвилин на сковорідку, можна додати трошки вершкового масла. При такому розкладі, вас дуже порадує смак, та й користі від гречки буде більше.

2. Додаємо овочі. Щобробити кашу смачніше і отримати всю користь від гречки, при варкеможно додавати в неї заморожені овочі. Так, ви різноманітите страву, і разом з овочами гречка буде краще засвоюватися шлунком.

3. Доготавливаем в духовці. Для того, щоб гречка стала корисніше і смачніше, її можна на кілька хвилин поставити в духовку. При готуванні, кашу слід трошки не доварити, а вже при запіканні додайте спеції, цибуля або морквину, тоді вас порадує не тільки смак гречки, а й її користь.

4. Додаємо куряче м’ясо або гриби. Із звичайної гречаної каші можна приготувати оригінальне блюдо, наприклад, при готуванні додати в неї нежирне м’ясо або гриби. Так, при вживанні страви, ви отримуєте користь не тільки від гречки, а й додаткових продуктів, насичуючи організм великою кількістю поживних речовин.

5. Готуємо гречку на кефірі. Користь гречки буде неймовірною, якщо приготувати її на кефірі. Для цього, на ніч залийте крупу кефіром і залиште в холодильнику. Вранці ви отримаєте повноцінне блюдо, яке можна взяти з собою на роботу або з’їсти на сніданок. Це прекрасний спосіб зробити гречку смачніше, і отримати користь від гречки і кефіру.

Гречка – універсальний продукт, з якими можна експериментувати і отримувати максимальну користь для організму. Їжте її частіше, і залишайтеся здоровими і красивими.