Як зробити шкіру здоровою

Поява судинних зірочок на обличчі має офіційну медичну назву – купероз і виникає при порушеному кровообігу. Особливо страждають від цього захворювання люди з чутливою шкірою, вони сприйнятливіші до перепадів температур, холоду та деяких компонентів косметичних препаратів, які і провокують проблеми з судинами. Починається все з невеликої реакції: відчуття печіння, сверблячки або подразнення в ділянці підборіддя, носа або чола. Потім неприємні симптоми можуть стати постійними і перейти в наступну стадію захворювання, яка характеризується інтенсивним почервонінням шкіри та появою судинної сіточки на обличчі. Як запобігти куперозу, і які кошти допоможуть зробити травмовані судини менш помітними, розповість жіночий журнал JustLady.

Посудини на обличчі – причини появи

Найбільше появі судинних зірочок на обличчі схильна ніжна шкіра, яка швидше реагує на будь-які несприятливі фактори. За такою шкірою потрібен ретельний догляд, іноді спеціалізованими засобами, які можуть не тільки очищати, зволожувати і живити, але й захищати шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища. До факторів ризику належать:

• Температурні перепади, тривалий вплив холоду, спеки, ультрафіолету (знаходження на морозі, під відкритим сонцем, часті відвідування солярію, лазні або сауни);
• Постійне вживання занадто гострої чи гарячої їжі, алкоголь та куріння;
>• Гормональні порушення;
• Стресові ситуації.

Механізм виникнення куперозу досить простий. Судини на обличчі, як і на інших ділянках тіла, постійно звужуються та розширюються – це нормальна реакція на зовнішній вплив та інші подразники. Сполучна тканина, з якої складаються судини, з віком стає менш еластичною, порушується водно-сольовий баланс шкіри і, як наслідок – трапляються капілярні мікротравми. Схильність до цієї недуги може передаватися у спадок і виявлятися навіть у ранньому віці. Хоча судинні зірочки на обличчі дитини досить рідкісне явище, за відсутності профілактичних заходів купероз може прогресувати, і згодом перерости у досить велику проблему.

Посудини на обличчі – профілактика куперозу

Чутлива шкіра вимагає особливого, дбайливого догляду. Правильна гігієна і грамотно підібрані щоденні засоби для догляду зволожують і тонізують шкіру, зміцнюють стінки судин. Уникайте лосьйонів з великим вмістом спирту та інших дратівливих речовин, при виборі крему обов’язково дивіться на його склад. Він повинен містити наступні компоненти, що надає лікувально-профілактичну дію на шкіру:
– Вітамін С – підвищує тонус сполучної тканини, зміцнює стінки судин і стимулює вироблення колагену; ;Вітамін Е – живить шкіру, надає судинам еластичність, прискорює регенерацію шкіри, загоює дрібні травми та розриви судин;
– Вітамін Р – підвищує опірність тканин до шкідливого впливу зовнішнього середовища;
– Вітамін К – підвищує еластичність та міцність судин, зменшує їх проникність, сприяє нормалізації кровообігу.

Позбутися судинних зірочок набагато важче, ніж запобігти їх появі. Тому профілактичні заходи із застосуванням спеціальних масок (з колагеном, поживними екстрактами та вітамінними компонентами) та легкий пілінг засобами, що містять рослинні ферменти, повинні проводитися регулярно та, бажано, у спеціалізованих косметологічних салонах. Що стосується декоративної косметики та самостійного щоденного догляду, тут необхідно дотримуватися деяких правил: Вибирайте косметику без компонентів, здатних викликати подразнення або алергію: спирту, меду, ментолу, олії евкаліпту, фруктових кислот, парфумерних ароматів; використовуйте засоби з високим рівнем SPF-захисту від ультрафіолету, взимку – крему, що містять масло арахісу, виноградних кісточок і вітамін С; Ретельно очищайте шкіру перед сном, крем, що доглядає, наносите тонким шаром – вночі ваша шкіра повинна “дихати”; br>• Намагайтеся уникати парових інгаляційних процедур при застуді, замініть їх аромалампою або аромакулоном з ефірною олією.