Як перемогти депресію під час вагітності

Депресії під час вагітності не завжди вдається уникнути навіть жінкам, для яких дитина запланована і довгоочікувана. Звичайно, перепади настрою, пов’язані з цим станом, справа звичайна, але коли ви все частіше перебуваєте в сумному і сумному настрої, слід звернути на це увагу і вчасно вжити заходів.

Ознаки депресії у молодої мами

Звичайно, ознаки депресії можуть бути у кожної жінки різними, як і зовнішні причини, які її спровокували. Виявлятися вона теж може по-різному: одні жінки стають дуже плаксивими, інші постійно перебувають у поганому настрої, треті дратуються по кожній дрібниці. Але депресія у вагітних не обмежує свій вплив лише на емоційний стан майбутньої мами, вона може вплинути на її поведінку та навіть здоров’я. Тому вам слід побоюватися її симптомів та вчасно реагувати на них. До ознак депресії при вагітності можна віднести; апатію, розсіяну увагу, постійне почуття тривоги, дратівливість, порушення сну, стомлюваність та постійне відчуття втоми, смутку, відсутність приводів для радості.

Що робити вагітній у депресивному стані

Зрозумійте, що життя під час вагітності не закінчується, продовжуйте ходити на роботу, зустрічатися з друзями, займатися своєю родиною, не відмовляйте собі в розвагах, не усувайтеся від того, що відбувається довкола.

У період вагітності на вас може буквально навалитися купа справ та турбот. На роботі вам необхідно доробити і передати свої справи, вдома вам потрібно підготувати все до народження малюка, зробити ремонт, купити посаг і т.п. Ви занадто багато звалили на свої тендітні плечі, вам необхідно розслабитися і переглянути пріоритети. В даний момент найголовніше – турбота про ваше здоров’я та благополуччя дитини. Знаходьте час для відпочинку, турботи про себе, це допоможе вам впоратися з усіма наміченими справами.

Займіться своїм здоров’ям, відвідуйте спортивні заняття для майбутніх мам, ходіть у басейн – це не тільки зарядка для тіла, фізична активність наповнить енергією та вашу душу.

Ви повинні зрозуміти, що зараз ви відповідаєте не лише за себе, а й за фізичне та психічне здоров’я майбутньої дитини. Ви доросла, відповідальна людина, тому спробуйте припинити на корені свої погані думки чи настрій.

Не страждайте на самоті – порадьтеся та поділіться своїми переживаннями з подругами, які мають дітей, із близькими людьми. Проконсультуйтеся з психологом, якщо стан депресії затягнувся.

Якими б не були ваші життєві обставини, дитина не повинна від цього страждати, та й змінити їх, впавши в депресію, ви все одно не зможете. Тому краще насолоджуйтесь радощами майбутнього материнства, частіше гуляйте, дивіться добрі фільми, слухайте улюблену музику.