Вітаміни для засмаги

Рівна, гарна засмага – це модно. Тому ми і прагнемо «посмажитись» на сонечку біля південних морів, а якщо немає можливості виїхати – відвідуємо солярії, натираємося спеціальними засобами. Але промені, що надають шкірі приємного відтінку, можуть завдати й непоправної шкоди здоров’ю. Щоб засмагати з мінімальним ризиком для самопочуття та отримувати стійку засмагу, потрібно дотримуватися правильної дієти.

Справа в тому, що вироблення меланіну – пігменту, що відповідає за засмагу, стимулюють вітаміни, що містяться в деяких продуктах. Якщо регулярно вживати дані продукти в їжу, можна надовго зберегти засмагу, досягти, щоб його відтінок був красивішим.

Отже, для ідеального загару необхідні триптофан і тирозин. Ці амінокислоти призводять до посиленого вироблення в організмі меланіну. Незамінний для всіх загоряючих і бета-каротин. Адже він не тільки відкладається в шкірі, надаючи їй красивий відтінок, а й захищає мембрани клітин від старіння дії вільних радикалів. Таку ж функцію виконує вітамін Е, це сильний антиоксидант. Від сонячних опіків та пересушування шкіру захищає селен. Знижує сприйнятливість шкіри до агресивної дії сонця лікопін.

Всі ці елементи містяться в багатьох продуктах, доступних будь-якій людині. Перед походом на пляж непогано випивати склянку морквяного соку. Тоді отримана засмага збережеться надовго. Абрикоси допоможуть засмагнути швидше, а засмага при їх вживанні буде більш рівною і яскравою. Така ж дія має диня. Виноград – чудовий антиоксидант, він захистить шкіру від старіння, спричиненого зайвим опроміненням.

Лікопін міститься в помідорах, тому томатний сік чудово захистить від ультрафіолетового випромінювання і допоможе засмагнути досить швидко. Щоб отримати засмагу бронзового кольору, потрібно їсти шпинат. Також допомагають засмагати швидко та без шкоди для здоров’я кавун, капуста броколі, м’ясо, печінка, риба та морепродукти.

Крім того, нещодавно у продажу з’явилися спеціальні біологічно активні добавки для засмаги. Це, наприклад, Натур Тан. Добавка забезпечує організм усіма елементами, що сприяють засмагі. Капсули треба починати приймати ще за 15 днів до початку перебування на сонці – по 1-2 дні. Під час активного загоряння необхідно випивати по 2-3 капсули.