Як не піддатися святковій метушні

Займайтеся передноворічною підготовкою в першій половині дня, щоб решту доби присвячувати чомусь іншому, абстрактному, особистому. Це ж стосується і робочих моментів – всю відповідальну роботу, пов’язану з кінцем звітного періоду року, виконуйте на свіжу голову.

Дотримуйтесь режиму дня. Грудень і прихід зими – сам собою стрес для організму через скорочення світлового дня. Тому постарайтеся привчити себе лягати пізніше 22 годин. А щоб встигнути все заплановане, просто вставайте на годину раніше.

Щодня приймайте контрастний душ, вранці та ввечері. Зі сну контрастний душ чудово бадьорить, а ввечері – розслаблює та змиває втому.

Складіть план підготовки до Нового року. Поділіться своїми задумами з друзями та рідними – тими, з ким ви збираєтесь провести головну ніч на рік. Розподіліть навантаження на всіх.

Суєта перед Новим роком найчастіше пов’язана з необхідністю купити подарунки, не обділивши нікого з родичів і друзів, прикрасити будинок, запастися всіма необхідними продуктами для святкової вечері, продумати вбрання та зачіску і, звичайно, скласти сценарій самого свята.

>

Щоб не впасти в паніку через брак часу, постарайтеся подбати про всі дрібниці заздалегідь. Почніть за кілька тижнів до новорічної ночі складати меню та вибирати вбрання, доручіть гостям придумати за конкурсом та принести по диску з улюбленою музикою. Святковий стіл зовсім не обов’язково звалювати на свої плечі, можна розподілити приготування страв між усіма або взагалі замовити їжу з ресторану.

Все клопіт завершите 30 грудня. Добре виспіться 31 грудня і неквапливо, розмірено і вдумливо приступіть до найрадіснішого моменту – завершення підготовки, ставлячись до цього з легкістю. Зробіть собі задоволення перед збором друзів відпочити, розслабитися, послухати музику, подивитися новорічні фільми.

Не перетворюйте підготовку до Нового року на важку непосильну ношу для себе. Ніч з 31 грудня на 1 січня має сприйматися весело, з легким хвилюванням, а не як фінішна пряма божевільного марафону. До цього довгоочікуваного дня ви повинні прийти у піднесеному настрої, повній сил і енергії, зі щирим та радісним бажанням зустрічати Новий рік 2022!