Вітамін Е для шкіри обличчя

Назва вітаміну Е (токоферолу) у перекладі з латини означає «що сприяє народженню». Він сприяє підтримці жіночої краси, запобіганню старінню шкіри, розгладжуванню та підтягуванню е, а також нормалізації роботи репродуктивної системи жінки. Вітамін Е життєво необхідний для шкіри обличчя та тіла, оскільки зовнішня привабливість жінок безпосередньо залежить від функціонування репродуктивних органів.

Токоферол – це найпотужніший стимулятор для роботи яєчників, які крім своєї прямої функції здатні виробляти естрогени – гормони краси, завдяки їм шкіра стає підтягнутою та рівною. Вітамін Е для втомленої та зістареної шкіри відіграє роль «чарівної палички», роблячи її свіжою та еластичною. Щоб шкіра була здоровою, жінці потрібно вживати не менше 100 міліграм токоферолу на добу.

Вітамін Е входить до складу олії шипшини та обліпихи, злаків, яєць, брюссельської капусти, горобини, черешні, мигдалю, насіння і арахісу. Зелене листя овочів, гарбуз, печінка і бобові також містять велику кількість токоферолу. Тільки продукти мають бути обов’язково свіжими, інакше вони втратять свою цінність та корисність. Вживати цей дивовижний вітамін можна й у чистому вигляді. Він продається в аптеках у вигляді капсул.

Приголомшливий ефект мають маски з токоферолом, доступні і прості в приготуванні. Маска з вітаміном Е для шкіри обличчя здатна посилити захисні властивості шкіри, усунути вугровий висип та покращити колір обличчя.

Для приготування такої маски в домашніх умовах візьміть 2 чайні ложки живильного крему для обличчя (жирного), ½ чайної ложки вітаміну А, ¼ чайної ложки вітаміну Е і ¼ чайної ложки алое вера. Масу ретельно вимішайте та нанесіть на обличчя. Залишіть на 10-15 хвилин, після чого змийте теплою водою.Великою популярністю користується й інша маска з токоферолом, яка помітно перетворює жіноче личко. Для її приготування ретельно перемішайте мед, вівсяні пластівці, йогурт та оливкову олію, взяті в рівних кількостях. Додайте 10 крапель токоферолу, розмішайте та нанесіть на обличчя. Через 10-15 хвилин змийте маску теплою водою.

Щоденне підживлення шкіри обличчя вітаміном Е, як зсередини, так і зовні, призводить до відродження жіночої молодості, уповільнення фотостаріння, усунення пігментних плям і ластовиння, попередження подразнень та запалень шкіри обличчя. Крім того, помітно покращується кровопостачання шкіри, послаблюються симптоми алергії та суттєво мінімізується ризик виникнення онкологічних захворювань.