Як підтягнути обличчя без операції

Внаслідок вікових змін або вроджених особливостей шкіра має схильність ставати в’ялою та обвислою. Зіткнувшись з цією проблемою частина жінок готова змінити ситуацію, але точно не за допомогою пластичної операції. Звичайно, є безліч способів менш кардинальних, але при цьому є непоганою альтернативою пластики. Тим більше, що будь-яка операція має низку протипоказань і є недешевим задоволенням. Методи боротьби з в’ялою шкірою можна розділити на дві частини: перші – це ті, які вимагають втручання фахівців, і другі – ті, що жінка може робити сама без сторонньої допомоги. >

До першої групи можна віднести мезотерапію, міостимуляцію та масаж.

Мезотерапія. Процедура більше підходить для змін шкіри, пов’язаних із віком. Вона у тому, що у клітинному рівні стимулюються обмінні процеси з допомогою підшкірних ін’єкцій. До їх складу входять спеціальні вітаміни для живлення клітин. Також вони стимулюють кровообіг, в результаті якого шкіра оновлюється, стає підтягнутою і свіжою. Процедура ця ефективна, але болісна.

Міостимуляція. Мета процедури – тонізувати м’язи. Досягається вона за допомогою електричних імпульсів, які приводять у дію м’язи та змушують їх активно працювати. Цей процес безболісний, але злягла неприємний спочатку – потрібно звикнути до роботи м’язів. Проводити процедуру може лише фахівець високої кваліфікації.

Масаж омолоджуючий. Його мета така сама, як і в міостимуляції, тільки досягається вона без допомоги приладів, а завдяки правильному масажу обличчя. М’язи згодом прийдуть у тонус, і шкіра стане пружною, але результату потрібно буде зачекати. Головне, вміло вибрати масажиста.

Що ж стосується другої групи (того, що жінка може робити самостійно у боротьбі з в’ялою шкірою), то тут головне бути цілеспрямованим. Потрібно робити гімнастику обличчя і балувати шкіру підтягують масками. Для гімнастики рекомендується приділяти не менше 15-ти хвилин щодня і кожну частину особи (чоло, очі, губи, щоки і підборіддя) тренувати. А маски рекомендується робити 2 рази на тиждень. Можна користуватися як професійними засобами для догляду за шкірою, так і народними – вони не менш корисні та ефективні. Навіть місяць самостійного догляду за шкірою буде очевидним, тому варто розпочати вже сьогодні.